» Rokade mediassa

Rokade Advies B.V. mediassa

Artikel 1: Startop: de begeleiding om voor jezelf te beginnen
Artikel 2: Laurent Knoops, Rokade Advies, over zakendoen in Finland
Artikel 3: Rokade vier keer op rij genomineerd voor FD Gazelle Award dankzij klantgerichte benadering
Artikel 4: Rokade Advies kiest voor de Nervogrid virtual desktop
Artikel 5: Ondernemers & kenners over de Finse zakencultuur
Artikel 6: Dutch-Investment-seminar
Artikel 7: Aamukahviseminaari Hollannin
Artikel 8: Rokade Advies B.V.Artikel 1: Startop

Startop: de begeleiding om voor jezelf te beginnen

Ook dit jaar heeft de Rabobank in samenwerking met een aantal partners waaronder Rokade Advies B.V. besloten Logo Startop dé starters-wedstrijd voor ondernemers te begeleiden met workshops, inspiratie-avonden, jureren en begeleiding in haar algemeenheid.

Startop is een platform voor startende ondernemers in of uit de regio Schiedam/Vlaardingen die op deze wijze handvatten krijgen, maar ook de benodigde ruggespraak om op de juiste wijze een onderneming te (door-)starten.

Uiteraard zijn er mooie prijzen te winnen, dus roepen wij iedereen op die in Schiedam/Vlaardingen onderneemt of gaat ondernemen, of uit Schiedam/Vlaardingen afkomstig is, om deel te nemen aan dé starters-wedstrijd van de regio!

Bekijk het artikel
Bron: www.startop.nu

TerugArtikel 1: Laurent Knoops, Rokade Advies, over zakendoen in Finland

De zakelijke mores in Finland

‘De sauna is een plek voor fysieke en spirituele reiniging’

Rokade Advies B.V. | Finland

Laurent Knoops, Rokade Advies, over zakendoen in Finland:


“Vergeleken bij Finland krijg je hier wel eens het gevoel alsof je in een derdewereldland leeft. Nederland heeft echt last van misplaatste arrogantie, we zijn wat innovatie betreft al door veel landen voorbijgestreefd. Nederlanders zijn wél goed in dienstverlening. Wij emigreren in de zomer dan ook naar Helsinki om een branche office voor onze fiscale, juridische en trustdiensten op te zetten.”

Mazen
“Finnen zijn behoorlijk gezagsgetrouw. Ze betalen maximaal belasting omdat ze er veel voor terugkrijgen. Wij Nederlanders zoeken mazen in de wet. Ik wil ze helpen hun belastingdruk te optimaliseren. In Nederland bestaat bijvoorbeeld een innovatiebox waarin je maar 5% vennootschapsbelasting hoeft te betalen. Dus als een Fin een innovatietak in Nederland begint, kan hij het geld dat hij bespaart naar eigen inzicht besteden in de economie. De Finnen zijn naar onze mening latent consultancybehoeftig.”

Dunbevolkt
“De laatste jaren kijken veel Finnen over de grens, ook al hebben ze maar 10 man in dienst. In Nederland ben je dan nog geen volwassen mkb’er, maar in dunbevolkt Finland zijn de verhoudingen gewoon anders. Nederland is vaak het eerste land waar ze naar kijken. We liggen centraal in Europa, binnen een uur heb je onze Randstad gezien, we hebben een hoge dichtheid qua adsl-verbindingen en wereldwijd de hoogste kwaliteitswaarborg voor datacenters en -diensten.”

Sauna
“In Finland heeft bijna iedereen een zomerhuisje met een sauna. Een uitnodiging voor de sauna is bijzonder eervol en betekent feitelijk dat men je als (zaken)vriend beschouwt. In tegenstelling tot Nederland met z’n gemengde wellnesscenters is de sauna in Finland een plek van fysieke én spirituele reiniging. Om aan te geven hoe belangrijk de sauna is: ‘sauna’ is een Fins woord en voor de oorlog werden er wel baby’s in geboren.”

Pijnlijke stilte
“Een echte don’t is veel praten, dan zien ze je al gauw als sluwe consultant. Finnen hebben totaal geen moeite met een stilte in een gesprek. Ze voelen zich er juist gemakkelijk bij, want dan hebben ze tijd voor reflectie. Wat je vooral wél moet doen is gezellig samen drinken, dan word je vrienden voor het leven. De taal is trouwens niet uit te spreken, dus als je een paar woordjes Fins kent en wat over de Finse geschiedenis weet, krijg je zeker respect. Het belangrijkste woord is ‘sisu’, doorzettingsvermogen.”

Bekijk het artikel
Bron: www.agentschap.nl

TerugArtikel 3: Rokade vier keer op rij genomineerd voor FD Gazelle Award

Rokade vier keer op rij genomineerd voor FD Gazelle Award dankzij klantgerichte benadering.

Software van UNIT4 ondersteunt de supergroei van Rotterdams kantoor


Rokade Advies is een fris advieskantoor dat dankzij een klantgerichte benadering al voor de vierde keer op rij genomineerd is voor een FD Gazelle Award. Deze onderscheiding wordt toegekend aan snel groeiende ondernemingen. Om klantgericht te kunnen werken en door te kunnen groeien, is het zaak dat processen op orde zijn. Rokade is er van overtuigd dat ICT hierbij het hulpmiddel is en gebruikt de totaaloplossing van UNIT4 Accountancyen de boekhoudsoftware UNIT4 Multivers om dit te realiseren.

Rokade Advies B.V. Rotterdam Rokade zag het levenslicht in 2002. Drie studenten: Robert en Laurent Knoops en Diederik Ruiter, die belastingaangiften
van bekenden deden en fiscaal en juridisch advies gaven, wilden hiervan hun broodwinning maken. Na een begin op een zolderkamer en diverse verhuizingen werd in 2005 het huidige pand aan de Rotterdamse Maaskade betrokken. In november kwam Paul Westerhout erbij die een administratietak opzette. Behalve administratieve werkzaamheden voorzagen de vier hun klanten ook van bedrijfsadvies, alles vanuit een klantgerichte benadering. “In een periode van vier jaar zijn we met 254 procent in omzet gegroeid”, aldus Robert Knoops.“ We zijn uitgegroeid tot een one-stop-shop voor de ondernemer. Hij kan bij ons voor alles terecht. Als we bepaalde diensten zelf niet bieden, kunnen we deze doorzetten naar specialisten als notarissen, advocaten, juristen, enzovoort.”

Negentig procent van de klanten bevinden zich in de regio Rijnmond maar ook daarbuiten. Recent is er bijvoorbeeld ook een klant bijgekomen uit Dwingelo. Daarnaast richt Rokade zich op Finland en is voornemens om in de hoofdstad Helsinki een kantoor te openen. “Dit om Finse ondernemers te adviseren die met Nederlandse bedrijven zaken doen”, aldus Knoops. “Een van onze partners heeft een Finse vrouw en is van plan zich in Finland te vestigen. Vandaar dat dit een logische stap is.”

Rokade, wat een term uit de schaaksport is (zowel een verdedigende als aanvallende zet), heeft recent een trust licentie gekregen van De Nederlandsche Bank. Hierbij kan het buitenlandse klanten in Nederland helpen om een zaak succesvol van de grond te krijgen.

Hoe zijn jullie zo gegroeid?

Paul Westerhout: “We zijn begonnen door een kleine kring uitstekend te bedienen met advies en administratie. 99 procent van onze huidige ruim 300 klanten is door mond-totmond reclame bij ons gekomen. We merken dat door de virtuele wereld het aantal contacten met de klant minder wordt. Daarom hebben we het standaard jaargesprek weer geïntroduceerd en daardoor ontstaat weer nieuwe business.”

Digtaal vooruitstrevend

Rokade is naar eigen zeggen altijd digitaal vooruitstrevend geweest. Het advieskantoor neemt de inzet van ICT dan ook zeer serieus. “Al in 2007 hebben we UNIT4 Multivers Online ingezet voor de administratie van onze klanten”, zegt Knoops. “Hoewel nog maar 5 procent de administratie zelf online doet, willen we de mogelijkheid wel bieden. Daarvoor maakten we al gebruik van UNIT4 Accounting en UNIT4 Audition. We gebruiken daarnaast de Business Suite met declaratie, relatiebeheer en fiscaal. Vooral declaratie vergt veel discipline. Je moet je uren gestructureerd bijhouden.” In 2011 maakt Rokade een volgende automatiseringsslag door UNIT4 Auditor in gebruik te nemen om de interne processen te stroomlijnen. UNIT4 DocumentManager wordt eveneens geïmplementeerd om de dossiers van de klanten digitaal te archiveren en beschikbaar aan klanten te stellen via de Client Portal. Ook volgt Rokade nadrukkelijk de ontwikkelingen op het gebied van SBR. Alle software draait vanuit een Fins datacenter en wordt daar ook beheerd. Robert Knoops: “Dit hebben we gedaan zodat we onze software ook vanuit Finland kunnen benaderen. Het zou mooi zijn als de accountancysoftware ook in het Engels beschikbaar komt zodat straks ook Finse werknemers ermee kunnen werken.” Het Rotterdamse kantoor krijgt steeds meer vragen van klanten die willen weten hoe hun onderneming er volgend jaar bij staat. Paul Westerhout: “We zijn daarom zeer geïnteresseerd in UNIT4 Prognose waarmee we dankzij de ‘vijf minuten prognose’ al iets kunnen zeggen over de toekomst van de klant. Binnen een uur zijn we in staat om drie tot vier scenario’s te schetsen”.

UNIT4 Prognose past in onze visie: de jaarrekening is niet terugkijken op de afgelopen periode maar het vertrekpunt voor de toekomst. Daarnaast kunnen we de prognosetool voor onze eigen onderneming inzetten. Bijvoorbeeld voor beantwoording van de vraag: “wat betekent het vertrek van een partner voor de winstontwikkeling.”

Volgend jaar weer genomineerd voor een FD Gazelle Award? “Die kans is zeer groot. We zijn goed op weg. Tijdens de uitreiking van de award afgelopen jaar sprak ik iemand van Graydon die me zei dat ons bedrijf een uitstekende rating heeft. Daarnaast doen we mee aan een concept in Rotterdam: Droomstart. Samen met de Rabobank faciliteren we jonge ondernemers om hun zaak op te starten. Indien dit lukt, dan komen de klanten wel. Maar na jaren van onstuimige groei grijpen we dit jaar ook aan om de kwaliteit binnen onze organisatie verder te verbeteren door het implementeren van software van UNIT4.”

Bekijk het artikel
Bron: www.unit4multivers.nl

TerugArtikel 4: Rokade Advies kiest voor de Nervogrid virtual desktop

APS: Rokade Advies kiest voor de Nervogrid virtual desktopDit is een origineel persbericht.


Bron: www.perssupport.nl

TerugArtikel 5: Ondernemers & kenners over de Finse zakencultuur Ondernemers kenners over de Finse zakencultuur

Bron: www.edv.nl

TerugArtikel 6: Dutch-Investment-seminar Dutch-Investment-seminar

TerugArtikel 7: Aamukahviseminaari Hollannin Aamukahviseminaari Hollannin

Bron: jasentiedote.chamber.fi

TerugArtikel 8: Rokade Advies B.V. Rokade Advies B.V.

Bron: www.fd.nl

Terug